Ajánlott oldalak

Leírás

Spoiler mentes anime ismertetőket (vagy inkább ajánlatokat) lehet itt olvasni. Ezek az animék számomra nagyon tetszettek és egy kis leírással elláttam őket, hogy aki érdekel, megismerhesse.

Címkék

android (1) anime (7) apa (1) arakawa (1) aranyos (1) árva (1) bridge (1) claymre (1) comedy (1) creepy (1) cute (1) dark (1) depresszió (1) drop (1) emberrablás (1) evangelion (1) eve no jikan (1) fantasy (1) five (1) funny (3) genesis (1) harcosok (1) horror (2) house (1) kawaii (1) leaves (1) lucky (1) naruto (1) neon (1) nino (1) nino-san (1) of (1) őrültség (1) parody (1) pet shop of horrors (1) requime from the darkness (1) robotok (1) ronin (1) sasuke (1) sci-fi (1) slice of life (2) star (1) szörnyek (1) the (1) történelmi (1) under (1) usagi (1) vicces (3) Címkefelhő

Pet shop of horrors

mykola 2014.03.03. 23:29

A Pet Shop of Horrors egy 4 részes sorozat amit egy kis borzongást hozhat az animés mindennapokba.
Ez egy epizódikus sorozat vagyis minden részPetShopOfHorrors.jpge más történettel foglalkozik nincs különösebb kapcsolat a részek között. Ami mégis közös a részekben az maga az állat kereskedés. Ezért az üzletért D gróf felelős. Elég misztikus figura aki különleges állatokkal szolág azok számára akiknek szükségük van rá. Részenként találkozunk egy-egy problémás emberi történettel és az epizód során valamilyen igen ritka mágikus állat  közreműködésével valamilyen pontot raknak a szereplők a történet végére. Minden állat megvételekor egy szerződést írnak alá D-vel miszerint a kereskedés semmilyen felelősséget nem vállal az állatok iránt ha a három szabály közül bármelyiket megszegik. Ezek a szabályok valamelyikét a szereplők nem képesek betartani valamilyen múltbéli hiba megismétlése vagy annak emlékétől való szabadulás vágy miatt.
Aki teheti nézze meg az a kevés időt mindenképpen megéri.

 

pet-shop-of-horrors-4.png024196_33.jpg

Címkék: horror anime creepy pet shop of horrors

Szólj hozzá!

Ennyi Naruto pont elég...

mykola 2013.09.24. 12:44

...vagy inkább még sok is.

Címkék: anime naruto parody sasuke

Szólj hozzá!

House of five leaves

mykola 2013.09.23. 23:48

Ez az! Találtam ismét egy olyan animét ami nem tucatgyártott tömeg termék.key_art_house_of_five_leaves.jpg


Amit tudni kell a House of five leaves animéről, hogy  elég nyugodt, lassú anime.
Bár elég kevés (számszerint 12 része van) nem sieti el a dolgokat. Azt mondanám pont jó.
De mi is az a történet amit pont jó tempóban adagolnak? Masa-san egy munkanélküli testőr, akinek
egyszer egy gyanús alak munkát ad. Mint később kiderül Masa-san emberrablóknak segített. 
Így keveredik bele ebbe a furcsa üzletbe. A bandának több tagja is van, akik mind fontos szereplők 
és mindegyiküknek szentel az anime legalább egy részt, amiben kifejtik tetteiket mozgató szándékaikat.
A legtöbb szerepet viszont a főnök Yaichi és az ő háttértörténete kapta. Mint minden szereplő ő is érdeke
viszont a többiektől sokkal titokzatosabb.

A sorozat során elég sok dolgot lehet megtudni a korabeli emberekről és szokásaikról, ami nekem mindig bejön.

Sohasem szeretek sokat elmondani egy animéről, mert én magam is úgy szeretek valamibe belekezdeni, hogy meglepetés legyen minden, ezért nem írok többet, esetleg kihangsúlyozom, hogy az emberrablás téma nagyon érdekes a főszereplők nem különben.

Ami tetszett még a grafika, ami szintén elég egyedi. Sajnos mivel  régen (Uram bocsájts! MYVIP csoportban) egy igazán ügyes grafikus leányzó nagyon hasonló stílusban yaoi alkotásait osztotta meg, ezért egy kicsit rossz szájízzel fogadtam. De ez csak az én butaságom.

hfl-02-12.png

Címkék: anime house emberrablás of történelmi five leaves ronin

Szólj hozzá!

Great teacher Onizuka

mykola 2013.06.22. 21:02

Gondolkodtatok már valaha azon, hogy milyen lehet tanárnak lenni?gto1.jpg
Onizuka éppen tanárnak készül és a legfőbb indittatása, hogy középiskolás lányokkal kezdjen ki.
Ez azért nem teljesen igaz. Főhősünk egy amolyan bandavezér volt és ez mind stílusában mind 
tanításaiban tükröződik. 
Ahova felveszik ott megkapja a legrosszabb osztályt, azt remélve, hogy majd ő elbír velük.
Lényegében erről szól a sorozat, hogyan tanít Onizuka, milyenek a diákok és hogyan viszonyul a többi tanár
az ő stílusához.
Van itt minden féle tanuló, a domina szerepet betöltő zsenitől kezdve a lúzer szemüvegesen keresztül az anyakomplexusos pattogó kölyökig minden. A legtöbb bajos karakter a női nem képviselőiből kerül ki.
Bár azt várná az embOnizuka-With-Student.jpger, hogy megtörjenek inkább azt látjuk, hogy Onizuka próbál segíteni a lelki problémáikon.

Tele van a sorozat humorral, aki szereti az ecchit annak is kedvéretesz, aki jártabb régi animékben az felismer egy-két hatalmasan nagy poént, valami fantasztikus az is ahogyan Onizuka megoldja a problémákat, amiket a hihetetlenül kidolgozott csínytevések okoznak. 

Onizuka karaktere nagyon szerethető, bátor, erős, kicsit őrült nem mindíg megfontolt de mindent megtesz a diákjaiért és éppen ezért annyira szerethető.
Angol szinkronnal néztem, ami szerintem nem olyan jó, aki teheti japánul nézze.

1 komment

Requiem from the Darkness

mykola 2013.06.20. 23:39

Ez aztán egy igazán imádnivaló DARKFANTASY!
images_1.jpeg

A valahol a középkori japánban járunk, ahol találkozunk főszereplőnkkel. Momosuke Yamaoka egy ifjú író, akinek célje, hogy egy 100 ( azaz száz) történetből álló gyüjteményt hozzon létre. Az ő utazásait követhetjük, mit megspékel három különös alak, akik valamifél relytéjes igazságosztók. A sötét hangulatra rátesz egy lapáttal az elborultnak mondható grafika is és a hangok is rendben vannak, minden passzol amikor végetér egy ember élete és ebben az animében bizony sok ember meghal.

Nagyon tettszett, hogy bár jelen van a természetfölötti és nagyon sokszor próbálják is ráfogni a szörnyűségeket, de legtöbbször kiderül, hogy minden egyes undorító dolgot maguk az emberek vittek véghez. 

0000147946.jpgAmit leszögeznék, hogy nem egy estimeséről van szó, szóval aki úgy érzi, hogy nem visel el kivégzéseket, kínzásokat, őrül gyilkosokat ( ha jól emlékszem a legelső jelenet az, hogy egy gyerek fejére egy követ pottyantanak) az tartsa távol magát ettől a műtől.
Aki  viszont egy kis borzongásra vágyik, nyugodtan tegyen egy próbát nem fog csalódni.

Az opening azoknak akik szeretnek ez alapján ítélni:

Címkék: horror anime fantasy dark requime from the darkness

Szólj hozzá!

Eve no Jikan

mykola 2013.06.20. 23:13

animu.ru-eve-no-jikan-(1024x768)-wallpaper-001.jpg

Az Eve no Jikan egy sci-fi anime, ami egy igen érdekes ötleten alapul, mégpedig , hogy az androidok bizony éreznek és vágynak arra, hogy életük lehessen, bár nem rendeznek felkelést és nem világítanak pirosan ha evil módba kapcsolnak, egy kávézót azért létrehoztak. Főszereplőn egy olyan fiú aki nem igazán tolerálja azt az elképzelést, miszerint a gépek is élnek, ezért egy nap követte az androidját.

eve-no-jikan-nagi.jpgeve-no-jikan-3-1.jpgevenojikan01smallws1.jpgAmit tudni kell, hogy a technológia odáig fejlett, hogy szükséges volt egy megkülönböztettő jel bevezetése, ami az androidok felett lévő hologram. A kávézó különlegessége, hogy itt senki sem tudhatja ki ember és ki nem az és mindenki egyformán szolgálnak ki. A sorozat lényege ebből, származik, hogy el lehet-e dönteni valakiről, hogy ember-e és ha nem akkor miért lennének kevesebbek a gépek.
Amilyen rövid olyan érdekes kis sorozat, érdemes megnézni.

Címkék: sci-fi anime android eve no jikan

Szólj hozzá!

Arakawa under the bridge

mykola 2013.06.20. 22:47

arakawa-under_00399158.jpg

Láttál már olyan dolgot amire azt mondtad, hogy WTF?!4% de azért tetszett?
Én így voltam ezzel a sorozattal.
Ebben az animében nem létezik logika, sem fizika és aki ezt nem veszi tudomásul úgy fog reagálni bármelyik részre, hogy annak az igazi értékét nem látja.

Történetünk egy gazdag családba született fiúról szól akit arra neveltek, hogy nem lehet senkinek az adósa.

Ez  a családi törvény megbukik, amikor Kou adósa lesz egy enyhén szólva is fúrcsa lánynak. A családi szabály miatt Kou-kun mindenképpen viszonozni szeretné a szivességet ezért megírgéri Nino-sannak, hogy teljesíti akármilyen kérését. Így vált főszereplőnk ennek a fúrcsa lánynak a kedvesévé.
Nino karaktere egy titokzatos, naív szeretnivaló lány aki kötelességtudóan végzi a munkáját, vagyis pusztakézzel fog halat a kedvesének és a többi barátjának.

arakawa-06-0959-nino-with-fish.jpg

De a híd alatt a pokol elszabadul, az ott élők egytől-eggyig valamilyen mesében érzik magukat, amivel elzárkóznak a külvilágtól. A lényeg az, hogy mindenki szentül, hisz a saját kitalált énjében és ez nem is fog változni.
A sorozat lényegében a hídalattiak életéről szól, a fúrcsa szokásaikról, amik igazán viccesek és arról, hogy hogyan próbálja a józanész útjára terelni őket Kou-kun.

Pár példa a hidalattiakra:

Hoshi a zenész:330498-untitled_1_large.png


Maria aki az állatokat tartja és főállású domina:

images.jpeg

A főnönk, aki egy  igazi kappa:

arakawa-07-2026-chief-with-hair.jpg

Billy minden férfi példaképe, aki legodaadóbb ha szerelemről van szó:

arakawa-under-the-bridge-13.jpg

Végül még belinkelem az anime openingjét, ho god hogy ez mennyire jó :)

Címkék: the vicces funny bridge under őrültség nino arakawa nino-san

Szólj hozzá!

Usagi drop

mykola 2013.06.20. 22:12

usagi-drop-2.jpg

Egyik személyes kedvencemmé vált ez az anime. Sajnos elég behatárolt a célközönsége.
Ezt azért mondom, mert ez a sorozat bizony arról szól, hogy egy férfi egyedül, hogyan nevel fel egy kislányt.

Az Usagi drop alapja az, hogy Rin apja meghalt de a családban senki sem akarja magához venni. Egyedül Daikichi jelentkezik erre a  hatalmas feladatra.

Leszögezném, hogy valódi cselekményszál nincs, csak úgy epizódikusan történnek dolgok. Ez egy olyan sorozat ami a mindennapi dolgait mutatja be a szereplőknek. Nem is gondolná az ember, hogy ezek az apró dolgok mennyire aranyosak tudnak lenni.
usaagi-drop-04-45.jpg

         Ilyen hajkoronát készít egy igazi apa :)

Az anime bemutatja, hogy mennyire önfeláldozónak kell lennie egy szülőnek. Daikichinek megváltozik az élete kezdve attól, hogy mennyire megváltozik az időbeosztása, kevesebb idő jut magára, nem tud már túlórázni és azt a kevesebb pénzt is két ember számára kell beosztania. De a legcsodálatosabb az egészben, hogy mennyire megéri.

usagi_drop-10-rin-breakfast.jpgValaki nagyon finomat főzött.

Rin a legaranyosabb és legszerethetőbb gyerek karakter akivel csak találkoztam és mivel az egész sorozat róla és Daikichiről szól, aki enyhén szólva is példaképe lehetne a mai fiatalságnak, csak ajánlani tudom, minenkinek aki LEGALÁBB a 16-ot betöltötte.

Címkék: aranyos apa vicces anime funny kawaii cute árva drop usagi slice of life

3 komment

Spice and Wolf

mykola 2012.03.25. 00:00

Következő animét azoknak a figyelmébe ajánlom, akik nyitottabbak a komolyabb és nem feltétlenül testiségekrő szóló romantikus történetre. A Spice and Wolf egy light novel adaptáció Haszekura Iszuna tollából. Maga az anime sorozat 2008-ban jelent meg és 12 részen keresztül élvezhettük. Második évad is létezik, ami egy évet váratott magára. Ezt a csodálatos történetet meglehetősen eredetinek tartom, de lehet ez csak az én fogyatékosságom, nekem ez volt az első animém ami fő történetszála a kereskedés köré épül.

Történetünknek két főhőse van.Az egyikük egy vándor kereskedő Kraft Lawrence, aki egyik üzlete során megszáll egy faluban ahol éppen az aratást ünneplik. Itt kerül a képbe Horo, az istenség aki egy igéret okán a jó termést biztosítja a falu számára. Mivel a falusiak már rég nem hisznek benne és már igen magyányos Horo úgy határoz, hogy szülőföldjére szeretne utazni, ahol együtt lehet majd társaival. Hogy eljussson a messzi északi földekre Horo megkéri Lawrence-t, had utazhasson vele. Itt kezdődik a történet, Horo állítja, hogy a saját költségeire előteremti a pénz és hasznára lesz Lawrence-nek az út során.

Az első dolog amit leszögeznék, ami nagyon inponáló volt a számomra, hogy Lawrence nem Horo keblei miatt viszi magával és ez megadja azt a valóság ízt a sorozatnak. Tényleg úgy érzed, hogy Lawrence egy vérbeli kereskedő, aki nem bízik meg akárkiben, hiszen ha átverik valószínüleg nincstelen lesz, vagy nagyban visszavetik életcéljának elérésében.

A másik dolog, hogy Horo sem a testét veti be annak érdekében, hogy meggyőzze Lawrence-t. Ami nagyon sok anime fő tengelye. Az ő erényei nem merülnek ki a cukiságban. Itt egy olyan női karaktert ismerünk meg, akinek élettapasztalata megnyilatkozik mind a kereskedői fortélyaiban mind a férfiakal való viselkedésében.

Ez a két remek szereplő együtt egy fantasztikus párt alkotnak. Nagyon szórakoztató, ahogy Horo csipkelődik Lawrence-el, vagy ahogy Lawrence tanítani próbálja Horot, aki egyik-másik dologban sokkal tapasztaltabb nála.

Pár véleményt még megosztanék a látvánnyal, hangokkal/zenével és történettel kapcsolatban.

Jöjjön a fontosabb a cselekmény. Sohasem gondoltam, hogy kereskedelmi trükkök leköthetnek ennyire. Itt értem ez alatt az apróbb figyelmességeket, mint az árú bemutatásának fontossága (mert sokat dob a latban, ha szépeket tudsz mondani az árúdról) vagy akár egészen nagy volumenü fogásokat (valuta üzlet, arany/ezüst tartalommal való játszadozás). De lessz itt akció is, mert nem áll messze egyik társaságtól sem erővel megvédeni az érdekeltségeiket.

Az anime több témát is érnit, mint az öröklét hátrányai, a magány, vagy az emberek mohósága. A két főszereplő között nagyon sok a párbeszéd így jobban megismerhetjük a karakterüket és magát a világot is amiben élnek. Fontos az is, hogy nem hangsúlyozzák, hogy ők milyen szerelmesek. Igazából ez úgy az anime során alakul ki és inkább tettekben nyilvánul meg. A második évadban bontakozik ki ez a szerelem dolog igazán.

A grafikára nem lehet senkinek egy rossz szava sem. Nagy szerepe van a tájak látványának, hiszen sokat utaznak. Igazán kellemes minden képkockája.

A zenét minden tekintetben megfelelő. Nagyon illik az anime hangulatához, az opening és az ending nagyon megfogot. De nem csak én vagyok így vele, egy orosz nő az esküvőjén elénekelte az opening orosz fordítását!

Nem nagyon tudom nálunk mekkora nézettségre tett szert ez a sorozat, de külföldi barátainknak bejött. Sok minőségi amv alapja lett ez az anime. Pár kedvencemet belinkelem.

Szólj hozzá!

Clyamore

mykola 2012.03.14. 11:04

Rideg, középkori alternatív világ.

Ez az egy dolog ami már meghatározó lehet egy dark fantasy rajongó számára.
A claymore középkori hangulatú világa egy Youma-nak nevezett alakváltó démon fajtól retteg.
Ezek a szörnyetegek kedvenc tápláléka nem más mint az emberi bél :)

A youma-kat meg kell állítani abban, hogy falvakat néptelenítsenek el.
 Erre a feladatra csak a különleges erejű Claymore-ok képesek (a szó a duplaélű kardot nevezi meg), akik mindannyian nők.
A lakosság fél tőlük, mivel igencsak ridegek és megriasztja őket a nem éppen emberi ezüst szemük.

A történetünk egy ilyen rideg női harcos és egy elárvult fiú kapcsolatáról, az őket körülvevő világról (kisebb mértékben) és a Claymore-okat létrehozó szervezet titkairól szól.
 

Meghatározó az anime értékelése szempontjából a jó harcjelenetek, érdekes történet, szerethető karakterek (kivéve a főszereplő fiút, aki nagyon idegesítő).
A 26 részes sorozat magával ragadja az embert olyan szempontból, hogy iszonyatosan pörgős. A történet folyamatosan halad, mindíg valami újat tudunk meg vagy várjuk a csata végkimenetelét, de a lényeg, hogy nem allig lehet olyan pontot találni benne ahol azt mondhatja az ember, hogy jó most már elégvolt. 

Grafika: Eleinte kissé furcsáltam, de valahogy nagyon megtettszett, itt van pár kép.

Zene: állítólag az író Norihiro Yagi metal rajongó és így nem meglepő a metálos beütésű zene, ami szerintem elég jól illik egy ilyen fantasy műhöz.

Címkék: harcosok szörnyek claymre

Szólj hozzá!

Lucky Star

mykola 2012.03.12. 10:38

Sokszor vagyok úgy vele, hogy először megnézek valamilyen amv-t (anime music video) és ha tettszett a benne szereplő animét kipróbálom.

A Lucky Star-hoz is ilyen módon lett szerencsém, a ru.comix 2 c. amv-ben láttam és mivel ott is igazán viccesnek nézett ki, így letöltöttem.
 Az anime egy tökéletes slice of life típus. A hétköznapok dolgait mutatja be, a kiváló szereplőknek hála a lehető legszórakoztatóbb módon.

 Főszereplőink iskolás lányok. Egy közülük az okos, illedelmes típus, az ikertestvérek egyike a kicsit butácska és félénk a másik a törekvő. Személyes kedvencem pedig a lusta lány, aki mmorpg-vel játszik tanulás helyett. Ennek a négy szereplőnek a mindennapjait láthatjuk, olyan helyzeteket amikben mi magunk is lehetnénk (vizsgaidőszak, nyaralás, betegség stb.).

A sorozat a cukiságra, viccekre és a mindennapokra öszpontosít. Ami miatt nekem különösen a szívembe lopta magát az a szinkron. Lehet túlértékelem, de egyik másik szereplő olyan hangsúllyal ejti ki a szavakat, hogy ha nem is érteném, akkor is szakadnák rajta a röhögéstől.


 


Melegen ajánlom mindenkinek, aki egy nyugodt könnyed mosolytkeltő kikapcsolódásra vágyik.

 A grafikáról annyit, hogy nálam nem jön be a boci szem és tehéntőgy típus, de az itt látható tökéletesen irrealisztikus grafika csak rásegít a vicces hangulatra.

24 részen keresztül edzhetjuk rekeszizmunkat ezzel a sorozattal.

 

 


 

ru.comix 2 az AmvNews csapatától


 

Címkék: vicces star funny comedy lucky slice of life

Szólj hozzá!

Neon Genesis Evangelion

mykola 2012.02.02. 23:27

Az elején leszögezném, hogy ez az anime azoknak való, akik szeretik a hosszas elmélkedésekkel, a karakterek lelkivilágával foglakozó dolgokat, mivel a sorozatban (kb. a felétől) a domináns szerepet ezek töltik be.

 

 Amit kívülről láthat bárki, az az a történet ami az angyalok elleni harcot jelenti. Ikari Shinji Tokyo-3-ba költözik, apja hívására, ahol hatalmas feladatot bíznak rá.

(Ezeknek az angyaloknak semmilyen kapcsolatuk nincsen a keresztény angyalokkal.)

 

Az anime két részre oszlik, magára a cselekményre, és az azt megélő szereplők érzéseinek elemzésére. Van egy igen összetett háttértörténet is.

Semmiképpen sem egy egyszerű darab, egyes részek igazán nyomasztóak tudnak lenni. Ez azért van, mert a szereplők élete igencsak megviselt és nehéz.

Mindennek viszont úgy van súlya, hogy a karakterek valamelyike mindenképpen szimpatikus a nézőnek, ez által garantálva az átélés/együttérzés lehetőségét.

 Szóval, akinek bejönnek a hatalmas robotok, misztikus háttér történet, az életen való gondolkodás annak csak ajánlani tudom ezt a remek animét.

 

A befejező End of Evangelion című film pedig, valami csoda. Az akciójelenetek fantasztikusak, eszméletlen csatának lehetünk tanúi, megdöbbentő dolgokat vetnek be a készítők konkrétan már a legelső jelenetnél elállt a lélegzetem. A film minden téren lezárja az anime történetét.

 

Grafika: A tájak, a város minden nagyon szépen kivan dolgozva, a harcok és minden egyéb is kifogástalan.

De mindenki döntse el magának:

 

Zene:  tökéletesen megteremtik a hangulatot,  mind a komoly, mind a vidám jeleneteknél. Talán az ending egy kicsit erőltetett, de azért még kellemes tud lenni a Fly me to the moon c. szám.

 

Címkék: depresszió anime robotok genesis evangelion neon

Szólj hozzá!

A kezdet

mykola 2012.02.01. 12:14

Szavasztok!

 

Ennek a blognak az lesz a célja, hogy minimális spoiler-el anime ismertetőket tegyen közzé, amik remélhetőleg kedvet csinálnak azok megnézéséhez. Elsősorban olyananoknak lesz ez a blog hasznos (remélem, hogy az lesz :), akik még újak az animék világában, mivel nem a legújabb és legcsúcsszuper animéket fogjuk bemutatni.

Talán lesznek még amv-k, spoileresebb leírások, meg ami még az eszembe jut.


 

 

Szólj hozzá!

Megindul a szépítgetés

mykola 2012.02.01. 10:13

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed elementum turpis quis velit egestas vel tincidunt quam sollicitudin. Integer eleifend, augue sit amet suscipit lobortis, ligula dolor faucibus augue, ac adipiscing metus lorem ut augue. Aenean ornare dui non risus lacinia imperdiet. Aenean malesuada dictum felis, id porta tortor bibendum ut. Nam hendrerit dui vitae eros congue sit amet porta felis tincidunt. Quisque nec turpis pulvinar leo congue tristique. Vestibulum id metus neque, quis tempor tellus. Vivamus mollis augue sit amet odio rhoncus elementum. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.