Ajánlott oldalak

Leírás

Spoiler mentes anime ismertetőket (vagy inkább ajánlatokat) lehet itt olvasni. Ezek az animék számomra nagyon tetszettek és egy kis leírással elláttam őket, hogy aki érdekel, megismerhesse.

Címkék

android (1) anime (7) apa (1) arakawa (1) aranyos (1) árva (1) bridge (1) claymre (1) comedy (1) creepy (1) cute (1) dark (1) depresszió (1) drop (1) emberrablás (1) evangelion (1) eve no jikan (1) fantasy (1) five (1) funny (3) genesis (1) harcosok (1) horror (2) house (1) kawaii (1) leaves (1) lucky (1) naruto (1) neon (1) nino (1) nino-san (1) of (1) őrültség (1) parody (1) pet shop of horrors (1) requime from the darkness (1) robotok (1) ronin (1) sasuke (1) sci-fi (1) slice of life (2) star (1) szörnyek (1) the (1) történelmi (1) under (1) usagi (1) vicces (3) Címkefelhő

Neon Genesis Evangelion

mykola 2012.02.02. 23:27

Az elején leszögezném, hogy ez az anime azoknak való, akik szeretik a hosszas elmélkedésekkel, a karakterek lelkivilágával foglakozó dolgokat, mivel a sorozatban (kb. a felétől) a domináns szerepet ezek töltik be.

 

 Amit kívülről láthat bárki, az az a történet ami az angyalok elleni harcot jelenti. Ikari Shinji Tokyo-3-ba költözik, apja hívására, ahol hatalmas feladatot bíznak rá.

(Ezeknek az angyaloknak semmilyen kapcsolatuk nincsen a keresztény angyalokkal.)

 

Az anime két részre oszlik, magára a cselekményre, és az azt megélő szereplők érzéseinek elemzésére. Van egy igen összetett háttértörténet is.

Semmiképpen sem egy egyszerű darab, egyes részek igazán nyomasztóak tudnak lenni. Ez azért van, mert a szereplők élete igencsak megviselt és nehéz.

Mindennek viszont úgy van súlya, hogy a karakterek valamelyike mindenképpen szimpatikus a nézőnek, ez által garantálva az átélés/együttérzés lehetőségét.

 Szóval, akinek bejönnek a hatalmas robotok, misztikus háttér történet, az életen való gondolkodás annak csak ajánlani tudom ezt a remek animét.

 

A befejező End of Evangelion című film pedig, valami csoda. Az akciójelenetek fantasztikusak, eszméletlen csatának lehetünk tanúi, megdöbbentő dolgokat vetnek be a készítők konkrétan már a legelső jelenetnél elállt a lélegzetem. A film minden téren lezárja az anime történetét.

 

Grafika: A tájak, a város minden nagyon szépen kivan dolgozva, a harcok és minden egyéb is kifogástalan.

De mindenki döntse el magának:

 

Zene:  tökéletesen megteremtik a hangulatot,  mind a komoly, mind a vidám jeleneteknél. Talán az ending egy kicsit erőltetett, de azért még kellemes tud lenni a Fly me to the moon c. szám.

 

Címkék: depresszió anime robotok genesis evangelion neon

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása