Ajánlott oldalak

Leírás

Spoiler mentes anime ismertetőket (vagy inkább ajánlatokat) lehet itt olvasni. Ezek az animék számomra nagyon tetszettek és egy kis leírással elláttam őket, hogy aki érdekel, megismerhesse.

Címkék

android (1) anime (7) apa (1) arakawa (1) aranyos (1) árva (1) bridge (1) claymre (1) comedy (1) creepy (1) cute (1) dark (1) depresszió (1) drop (1) emberrablás (1) evangelion (1) eve no jikan (1) fantasy (1) five (1) funny (3) genesis (1) harcosok (1) horror (2) house (1) kawaii (1) leaves (1) lucky (1) naruto (1) neon (1) nino (1) nino-san (1) of (1) őrültség (1) parody (1) pet shop of horrors (1) requime from the darkness (1) robotok (1) ronin (1) sasuke (1) sci-fi (1) slice of life (2) star (1) szörnyek (1) the (1) történelmi (1) under (1) usagi (1) vicces (3) Címkefelhő

Clyamore

mykola 2012.03.14. 11:04

Rideg, középkori alternatív világ.

Ez az egy dolog ami már meghatározó lehet egy dark fantasy rajongó számára.
A claymore középkori hangulatú világa egy Youma-nak nevezett alakváltó démon fajtól retteg.
Ezek a szörnyetegek kedvenc tápláléka nem más mint az emberi bél :)

A youma-kat meg kell állítani abban, hogy falvakat néptelenítsenek el.
 Erre a feladatra csak a különleges erejű Claymore-ok képesek (a szó a duplaélű kardot nevezi meg), akik mindannyian nők.
A lakosság fél tőlük, mivel igencsak ridegek és megriasztja őket a nem éppen emberi ezüst szemük.

A történetünk egy ilyen rideg női harcos és egy elárvult fiú kapcsolatáról, az őket körülvevő világról (kisebb mértékben) és a Claymore-okat létrehozó szervezet titkairól szól.
 

Meghatározó az anime értékelése szempontjából a jó harcjelenetek, érdekes történet, szerethető karakterek (kivéve a főszereplő fiút, aki nagyon idegesítő).
A 26 részes sorozat magával ragadja az embert olyan szempontból, hogy iszonyatosan pörgős. A történet folyamatosan halad, mindíg valami újat tudunk meg vagy várjuk a csata végkimenetelét, de a lényeg, hogy nem allig lehet olyan pontot találni benne ahol azt mondhatja az ember, hogy jó most már elégvolt. 

Grafika: Eleinte kissé furcsáltam, de valahogy nagyon megtettszett, itt van pár kép.

Zene: állítólag az író Norihiro Yagi metal rajongó és így nem meglepő a metálos beütésű zene, ami szerintem elég jól illik egy ilyen fantasy műhöz.

Címkék: harcosok szörnyek claymre

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása