Ajánlott oldalak

Leírás

Spoiler mentes anime ismertetőket (vagy inkább ajánlatokat) lehet itt olvasni. Ezek az animék számomra nagyon tetszettek és egy kis leírással elláttam őket, hogy aki érdekel, megismerhesse.

Címkék

android (1) anime (7) apa (1) arakawa (1) aranyos (1) árva (1) bridge (1) claymre (1) comedy (1) creepy (1) cute (1) dark (1) depresszió (1) drop (1) emberrablás (1) evangelion (1) eve no jikan (1) fantasy (1) five (1) funny (3) genesis (1) harcosok (1) horror (2) house (1) kawaii (1) leaves (1) lucky (1) naruto (1) neon (1) nino (1) nino-san (1) of (1) őrültség (1) parody (1) pet shop of horrors (1) requime from the darkness (1) robotok (1) ronin (1) sasuke (1) sci-fi (1) slice of life (2) star (1) szörnyek (1) the (1) történelmi (1) under (1) usagi (1) vicces (3) Címkefelhő

Spice and Wolf

mykola 2012.03.25. 00:00

Következő animét azoknak a figyelmébe ajánlom, akik nyitottabbak a komolyabb és nem feltétlenül testiségekrő szóló romantikus történetre. A Spice and Wolf egy light novel adaptáció Haszekura Iszuna tollából. Maga az anime sorozat 2008-ban jelent meg és 12 részen keresztül élvezhettük. Második évad is létezik, ami egy évet váratott magára. Ezt a csodálatos történetet meglehetősen eredetinek tartom, de lehet ez csak az én fogyatékosságom, nekem ez volt az első animém ami fő történetszála a kereskedés köré épül.

Történetünknek két főhőse van.Az egyikük egy vándor kereskedő Kraft Lawrence, aki egyik üzlete során megszáll egy faluban ahol éppen az aratást ünneplik. Itt kerül a képbe Horo, az istenség aki egy igéret okán a jó termést biztosítja a falu számára. Mivel a falusiak már rég nem hisznek benne és már igen magyányos Horo úgy határoz, hogy szülőföldjére szeretne utazni, ahol együtt lehet majd társaival. Hogy eljussson a messzi északi földekre Horo megkéri Lawrence-t, had utazhasson vele. Itt kezdődik a történet, Horo állítja, hogy a saját költségeire előteremti a pénz és hasznára lesz Lawrence-nek az út során.

Az első dolog amit leszögeznék, ami nagyon inponáló volt a számomra, hogy Lawrence nem Horo keblei miatt viszi magával és ez megadja azt a valóság ízt a sorozatnak. Tényleg úgy érzed, hogy Lawrence egy vérbeli kereskedő, aki nem bízik meg akárkiben, hiszen ha átverik valószínüleg nincstelen lesz, vagy nagyban visszavetik életcéljának elérésében.

A másik dolog, hogy Horo sem a testét veti be annak érdekében, hogy meggyőzze Lawrence-t. Ami nagyon sok anime fő tengelye. Az ő erényei nem merülnek ki a cukiságban. Itt egy olyan női karaktert ismerünk meg, akinek élettapasztalata megnyilatkozik mind a kereskedői fortélyaiban mind a férfiakal való viselkedésében.

Ez a két remek szereplő együtt egy fantasztikus párt alkotnak. Nagyon szórakoztató, ahogy Horo csipkelődik Lawrence-el, vagy ahogy Lawrence tanítani próbálja Horot, aki egyik-másik dologban sokkal tapasztaltabb nála.

Pár véleményt még megosztanék a látvánnyal, hangokkal/zenével és történettel kapcsolatban.

Jöjjön a fontosabb a cselekmény. Sohasem gondoltam, hogy kereskedelmi trükkök leköthetnek ennyire. Itt értem ez alatt az apróbb figyelmességeket, mint az árú bemutatásának fontossága (mert sokat dob a latban, ha szépeket tudsz mondani az árúdról) vagy akár egészen nagy volumenü fogásokat (valuta üzlet, arany/ezüst tartalommal való játszadozás). De lessz itt akció is, mert nem áll messze egyik társaságtól sem erővel megvédeni az érdekeltségeiket.

Az anime több témát is érnit, mint az öröklét hátrányai, a magány, vagy az emberek mohósága. A két főszereplő között nagyon sok a párbeszéd így jobban megismerhetjük a karakterüket és magát a világot is amiben élnek. Fontos az is, hogy nem hangsúlyozzák, hogy ők milyen szerelmesek. Igazából ez úgy az anime során alakul ki és inkább tettekben nyilvánul meg. A második évadban bontakozik ki ez a szerelem dolog igazán.

A grafikára nem lehet senkinek egy rossz szava sem. Nagy szerepe van a tájak látványának, hiszen sokat utaznak. Igazán kellemes minden képkockája.

A zenét minden tekintetben megfelelő. Nagyon illik az anime hangulatához, az opening és az ending nagyon megfogot. De nem csak én vagyok így vele, egy orosz nő az esküvőjén elénekelte az opening orosz fordítását!

Nem nagyon tudom nálunk mekkora nézettségre tett szert ez a sorozat, de külföldi barátainknak bejött. Sok minőségi amv alapja lett ez az anime. Pár kedvencemet belinkelem.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása