Ajánlott oldalak

Leírás

Spoiler mentes anime ismertetőket (vagy inkább ajánlatokat) lehet itt olvasni. Ezek az animék számomra nagyon tetszettek és egy kis leírással elláttam őket, hogy aki érdekel, megismerhesse.

Címkék

android (1) anime (7) apa (1) arakawa (1) aranyos (1) árva (1) bridge (1) claymre (1) comedy (1) creepy (1) cute (1) dark (1) depresszió (1) drop (1) emberrablás (1) evangelion (1) eve no jikan (1) fantasy (1) five (1) funny (3) genesis (1) harcosok (1) horror (2) house (1) kawaii (1) leaves (1) lucky (1) naruto (1) neon (1) nino (1) nino-san (1) of (1) őrültség (1) parody (1) pet shop of horrors (1) requime from the darkness (1) robotok (1) ronin (1) sasuke (1) sci-fi (1) slice of life (2) star (1) szörnyek (1) the (1) történelmi (1) under (1) usagi (1) vicces (3) Címkefelhő

Usagi drop

mykola 2013.06.20. 22:12

usagi-drop-2.jpg

Egyik személyes kedvencemmé vált ez az anime. Sajnos elég behatárolt a célközönsége.
Ezt azért mondom, mert ez a sorozat bizony arról szól, hogy egy férfi egyedül, hogyan nevel fel egy kislányt.

Az Usagi drop alapja az, hogy Rin apja meghalt de a családban senki sem akarja magához venni. Egyedül Daikichi jelentkezik erre a  hatalmas feladatra.

Leszögezném, hogy valódi cselekményszál nincs, csak úgy epizódikusan történnek dolgok. Ez egy olyan sorozat ami a mindennapi dolgait mutatja be a szereplőknek. Nem is gondolná az ember, hogy ezek az apró dolgok mennyire aranyosak tudnak lenni.
usaagi-drop-04-45.jpg

         Ilyen hajkoronát készít egy igazi apa :)

Az anime bemutatja, hogy mennyire önfeláldozónak kell lennie egy szülőnek. Daikichinek megváltozik az élete kezdve attól, hogy mennyire megváltozik az időbeosztása, kevesebb idő jut magára, nem tud már túlórázni és azt a kevesebb pénzt is két ember számára kell beosztania. De a legcsodálatosabb az egészben, hogy mennyire megéri.

usagi_drop-10-rin-breakfast.jpgValaki nagyon finomat főzött.

Rin a legaranyosabb és legszerethetőbb gyerek karakter akivel csak találkoztam és mivel az egész sorozat róla és Daikichiről szól, aki enyhén szólva is példaképe lehetne a mai fiatalságnak, csak ajánlani tudom, minenkinek aki LEGALÁBB a 16-ot betöltötte.

Címkék: aranyos apa vicces anime funny kawaii cute árva drop usagi slice of life

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.11.08. 19:39:04

Nem tudom, miért 16 éven aluliaknak szól (gondolom lesz benne dráma bőven), de egy biztos: ennyi meggyőzött arra, hogy belenézzek! ;)

Mangekyo22 2013.11.08. 19:57:52

Illetve még nem kezdtem bele, csak olvasgattam review-okat, ahol viszont olyat olvastam, hogy állítólag a mangában összeházasodnak. Ez az animében is így van? Remélem nem...

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.11.08. 23:40:22

@Mangekyo22:
Azért gondolom, hogy inkább 16 éven felülieknek ajánlott, mert nem hiszem, hogy egy 12-14 éves fiatalt érdekli a gyereknevelés, mert lényegében nagy hangsúly van azon, ahogy a nevelőapa feláldozza az addigi életét.
Nem hinném, hogy összeházasodnak. Amit legutóbb "hallottam" hogy az iskolában fiúja lesz a kislánynak.
süti beállítások módosítása